Loraine: kok & host

Wat brengt je bij ‘t Zonnehuis?

Ik hou heel erg van koken, en vooral wat het eten en het koken creeërt; het samenzijn met mensen. Als dit ontstaat vanuit iets voedends, vind ik dat heel erg mooi. Daarom zorg ik altijd dat m’n eten zo voedend mogelijk is op verschillende vlakken, qua gezondheid, diversiteit, textuur en kleur. Zodat het eten een rijke, voedende beleving mag zijn.

Waar komen we je tegen?

Je komt me tegen als kok in ‘t Zonnehuis. Daarnaast kun je me ook tegenkomen terwijl ik een wandeling maak in een natuurgebied, tijdens een ecstatic dance avond of in m’n eigen werk als intimiteitscoach en ik o.a faciliteer tijdens vrouwencirkels en verbindings/tantra-avonden.

Waar woon je? Hoe ziet je leven er verder uit?

Ik woon deels in m’n camper, en deels in verschillende communities afwisselend in Nederland en Portugal. Mijn leven zit op dit moment vol transities en ontwikkelingen, daarom is het voor mij des te mooier om bepaalde plekken te hebben waar ik me heel erg thuisvoel. ‘t Zonnehuis is zo’n plek. Elke keer als ik er kom voel ik me thuis temidden van mooie mensen en diepgaande gesprekken.

Los van het koken ben ik coach en faciliteer ik vrouwenwerk en intimiteitswerk op het gebied van o.a. tantra. Alles met de uitnodiging om dichterbij jezelf te komen. Ook in dit werk staat nourishment, de voedende kracht van de verbinding met jezelf centraal.

Wie of wat inspireert jou?

M’n vader zei vroeger vaak tegen me “go with the flow, and go slow”, want als je geniet dan hoeft de tijd niet snel te gaan.

Wat zijn ingrediënten voor een goede werkdag bij ‘t Zonnehuis?

Een werkdag bij ‘t Zonnehuis laat telkens weer iets bijzonders ontstaan. Ik zet graag de muziek aan tijdens het koken, en geniet van de mooie gesprekken die ontstaan tijdens het eten. Een gevoel van saamhorigheid; het met elkaar dragen en verbinden. Na het werken vind ik het heerlijk om te wandelen in de natuur, of in de sauna neer te strijken. Of ik sluit bij een vuurritueel aan bij de ashram tegenover, of ga een dansje doen in Zutphen.