Lisa: eventmanager & contactpersoon

Wat brengt je bij ‘t Zonnehuis?

Mijn gevoel. Ik zag een oproepje voor workawayers waarop mijn gevoel direct zei dat ik hier gehoor aan moest geven. Ik heb hier vervolgens de zomer van 2023 doorgebracht. Allemaal mooie, warme, vriendelijke mensen mogen ont-moeten. En mogen genieten van de zachte, groene, ontspannen locatie met het rijke bos, de waterval en de bron. Ook heb ik veel tijd mogen doorbrengen in de tuinen rondom ’t Zonnehuis, klussen in en aan het gebouw en mocht ik ook al proeven aan het hosten van groepen in ’t Zonnehuis.

Waar komen we je tegen?

Nog steeds kan je mij overal rondom ‘t Zonnehuis tegen komen. Graag creëer ik een fijne bedding, wat een mooie basis is voor mijn werkzaamheden als host & contactpersoon voor trainers. Ik ben ook regelmatig achter mijn laptop te vinden. Daarnaast ben ik een echte doener. Ik vind het heerlijk om vieze handen te krijgen in de tuin en draai ik ook zeker mijn hand niet om voor een klusprojectje. Graag start ik mijn dag dippend in de waterval en ben ik tussendoor ook regelmatig in het bos te vinden.

Waar woon je? Hoe ziet je leven er verder uit?

Mijn thuisbasis is Hoogeveen. Vlakbij de bossen waar mijn opa en zijn vader boswachters waren. De liefde voor de natuur is voor mij een belangrijk aspect in mijn leven. Ik heb een grote interesse in alles wat er te vinden en ervaren is in de natuur. Als natuurgids laat ik jong en oud graag de schoonheid van de natuur (her)ontdekken, met natuurbeleving als basis.

Niet alleen om ons heen is er veel te ontdekken, de natuur is ook een prachtige spiegel naar wat er binnen in onszelf gebeurt. Als natuurcoach laat ik mensen op een andere manier naar hun situatie kijken, door aanwezig te zijn in de natuur. We laten de natuur en haar symbolieken de handreiking doen op weg naar binnen.

Ik ben opgeleid tot natuurgids, natuurcoach en cacao facilitator. Met mijn eigen bedrijfjes heb ik al vele mooie natuuractiviteiten, excursies, wandelingen, workshops en ceremonies mogen verzorgen.

Heb je een lijfspreuk of een motto?

Mijn quote zal na mijn verhaal niet verrassend zijn:
“Spending time in nature is the best gift you can give yourself”
En ook “Believe, everything is possible” is een belangrijke lijfspreuk van mij.

Wat zijn ingrediënten voor een goede werkdag bij ‘t Zonnehuis?

Voor mij begint de dag goed met een dip in de waterval. De mensen, gasten of mijn collega’s, brengen deze plek tot leven. Ik geniet van ieder mooi gesprek wat hier ontstaat. Daarnaast geniet ik van de veelzijdigheid van de dagen, door groepen te ontvangen, klusjes op te
pakken, en dan te midden van deze bezigheden even stil te staan. Te genieten van de natuur en wat ze die dag vertelt. En…ik ben gek op dansen! Ik benut graag een vrij momentje in de grote zaal voor een dansje.