Therapeutische wegen naar seksuele waardigheid

Seksualiteit is in veel therapie opleidingen een onderbelicht thema terwijl juist hier vaak de wortels liggen van lichamelijke, relationele en psychische klachten. De drive tot erotische expressie en verbinding zit er al vroeg in maar meestal wordt deze in onze cultuur niet als onschuldig gezien. De consequenties zijn frustraties, blokkades en innerlijke leegte met als gevolg gebrek aan zelfvertrouwen en gezonde begrenzing alsook onvermogen tot langdurige intieme verbinding.

Cultuurverandering naar meer seksuele waardigheid

Als hulpverleners hebben we kennis over onszelf en de psychoseksuele ontwikkeling nodig alsook duidelijke handvaten en richtlijnen om mee te werken. Anders gaan we “zwemmen” in de troebele wateren van het onderbewustzijn en komen we in projecties terecht met grote kans op hertraumatisering.

Om dit te voorkomen heb ik een 15 daagse opleiding ontwikkeld. Een belangrijk onderdeel hiervan is het detecteren en veranderen van de diepe inprentingen over seksualiteit.
De kennis en ervaring haal ik uit meer dan 10 jaar therapeutische opleidingen die ik zelf heb ondergaan en ongeveer 15 jaar praktijk ervaring als trainer en therapeut op het gebied van intimiteit en seksualiteit.

Ik heb over dit thema ook een boek geschreven: Wegen naar seksuele waardigheid – Stappen door de psychoseksuele ontwikkeling.
Mijn verlangen is om een cultuurverandering naar meer seksuele waardigheid te bewerkstelligen! Helpen jullie mee?

Meer informatie over deze opleiding

Meer informatie en aanmelden kan via deze website

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

24 - 26 mrt 2025

Tijd

Gehele dag

Organisator

Praktijk de Rode Parel - Mayan Kerstan
Telefoon
06 12983161
Email
Rode.parel@planet.nl
Website
https://www.rodeparel.nl/

Andere Organisatoren

't Zonnehuis
Email
info@zonnehuis.nl
QR code

Gerelateerde evenementen