Mindfulnessweekend: Leer luisteren naar je eigen stem

Stap uit de hectiek van de dag en leer mindful aanwezig te zijn in het hier en nu. Door de stilte op zoeken in combinatie met gerichte mindfulness oefeningen ontdek je je eigen antwoorden. Want hoe stiller je wordt hoe meer je kunt horen.

Door de drukte van het dagelijks leven lopen we onszelf regelmatig voorbij. Je voelt je geleefd en het contact met jezelf raakt verloren. En gewoontes als vermijden, afleiden en verdoving (denk maar eens aan telefoongebruik, social media, veel werken, Netflixen, regelmatig een wijntje nemen ) winnen steeds meer terrein. Je zoekt antwoorden door er met anderen over te praten, boeken te lezen of te googelen. Maar soms kom je hierdoor alleen maar verder bij jezelf vandaan. En voor je het weet loop je vast in de maalstroom van jouw eigen hoofd. Stilte is dan een prachtige manier om weer in contact te komen met jouw eigen wijsheid. Want wat je zoekt, is al binnenin je.

Hoor jij jouw innerlijke stem nog?

Het 4-daagse mindfulnessweekend in het hart van de natuur op de Veluwe is een krachtige reis waar je onder intensieve begeleiding de stilte opzoekt. Alles wat je doet om jezelf te verdoven, af te leiden en om niet te voelen, halen we weg. Stilte is de sleutel om je eigen innerlijke stem weer te horen. Je komt al je patronen en defensiemechanismes onder ogen. En we doen meditaties en oefenen die je dichter en dichter bij je innerlijke wijsheid brengen. Innerlijke Wijsheid is het vermogen om beslissingen te nemen op basis van je intuïtie, eigen kennis en ervaringen. Het is het vermogen om verder te kijken dan de oppervlakte, om te luisteren naar jouw innerlijke stem en om de waarheid te voelen. Het is een proces van ontdekken en accepteren van je innerlijke kennis en kracht.

Hoe stiller je wordt, hoe meer je kunt horen

Je bent 4 dagen prikkelvrij zodat je echt de diepte in kunt met en in jezelf. Met behulp van verschillende mindfulness oefeningen ontdek jij wat voor jou belangrijk is. Het gevolg? Je bent helemaal verbonden met jezelf en ervaart dat nieuwe ideeën, inzichten en inspiratie opborrelen als je uit de waan van de dag stapt.


Mindfulness: Een training in aandacht

Tijdens dit weekend leer je je eigen denkprocessen en gevoelens te observeren. Gedurende deze dagen leer je met behulp van technieken uit de mindfulness hoe je steeds meer afstand kunt nemen van je gedachten en je er niet door hoeft te laten meesleuren. Hierdoor kom je minder in “het gedoe” van je gedachten en gevoelens waardoor je meer innerlijke rust ervaart.

Je leert ook te doorzien wat je allemaal doet om jezelf klem te zetten en/of niet te voelen. De gewoontes die je hebt om te vermijden, af te leiden en te verdoven worden zichtbaar. Dat is soms best confronterend.

Je leert steeds beter te voelen en wordt opmerkzaam voor wat er in jou speelt. En daarmee krijg je ook toegang tot jouw innerlijke wijsheid. Als je de ruis van je gedachten en alle afleiding weghaalt worden veel dingen helder. Alsof het stof neerdwarrelt en de antwoorden als vanzelf zichtbaar worden.

En een mooie bijkomstigheid is dat je niet alleen beter keuzes kunt maken maar ook beter voor jezelf kunt zorgen hierdoor! En door aanwezig te leren zijn in het moment ontstaat er ruimte om te genieten van al het moois dat er in het moment is.

“Het mindfulnessweekend heeft mij laten zien wat mijn patronen zijn in het dagelijks leven. Daar kom je pas achter als er niks van afleiding is. Je hoort hoe je tegen jezelf praat en bent je bewust van alle gedachtes, die normaal niet zo opvallen in het dagelijks leven, erg waardevol!”

  • Je kunt uitzoomen, jezelf herijken en onderzoeken wat er in jou speelt
  • Je vindt je eigen rustpunt in de dynamiek en chaos van je omgeving
  • Je leert om je minder te verliezen in alles wat er op je af komt
  • Je leert om je niet mee te laten slepen door emoties
  • Je krijgt zicht op denkpatronen en (voor)oordelen
  • Je herstelt de verbinding met jezelf, met wie jij werkelijk bent en met wat je wilt
  • Je leert handvatten om in je dagelijkse leven en werk mindfulness in te zetten voor meer effectiviteit

Het evenement is afgelopen.

Datum

06 - 09 okt 2023
Verlopen!

Meer Info

QR code

Gerelateerde evenementen