Oerzang weekend

Hoe kun je je stem gebruiken voor heling en kracht?

Al sinds de oertijden worden klinken en zingen gebruikt voor heling, verwerking en inwijding. En ook voor groepsbinding, oorlog en trance. De muren van Jericho vielen en de aartsvaders van de Maya’s zongen bij de allereerste zonsopgang. Waarom raakt stem ons zo diep? Niet alleen bij verliefdheid en bij verdriet luisteren we het liefst naar muziek, ook in oorlogen en in revoluties, in gevangenschap en slavernij zingen mensen. Om te overleven en hoop te houden. Om zelfvertrouwen te wekken. Het mysterie van zingen als vrije uiting is dat het een diepe bron in ons raakt, een oerbron die ons herinnert aan wie we zijn en wat we kunnen. Tijdens dit weekend gaan we ervaren hoe we die bron wakker kunnen maken.

Oerzang is een ontdekkingsreis in de wereld van stem, klank en ziel. Het is de weg van de moed en overgave om bij je echte stem en je diepe zelf te komen. Door te klinken en wat je daarbij tegenkomt kun je ontdekken hoe je staat in het leven, wat je tegenhoudt en wat je juist helpt om helemaal te zijn. Soms is klinken eerst nog best spannend en zoeken maar dat hoort erbij. Spanning, verlegenheid of juist plezier mogen allemaal meeklinken. Dan worden drempels al doende overschreden. Dit is letterlijk het ontdooien van je stem, opdat die zo puur en echt mogelijk kan klinken en een belichaming wordt van wie jij bent. Die stem laten klinken, met de groep en als je wilt alleen, is pure magie, elke keer weer.

Ervaring met zingen is niet nodig.

Reacties van deelnemers:

“Wat een mooi weekend! Zoveel kracht opgedaan, power!!
Eindelijk weer in mijn buik terecht gekomen, ruimte in mezelf ervaren.
De klanken van de groep hielpen daarbij. Wat is er mooier dan dat?
Een intensief weekend met als intiem sluitstuk mijn eigen lied. WOW!!
Het grootste cadeau is dat ik meer zelfvertrouwen ervaar en een kracht
van diep uit mijn ziel voel. Ik vloog met een zweefvliegtuig terug naar huis!”

Dorien van Beusekom

“Ik hoor, ik voel, ik ben. En opeens is het er.
Het komt, de klank, het komt en gaat door.
Dit kun je niet bedenken.”
Sam la Cruz

Het weekend wordt gegeven door Marius Engelbrecht. Marius heeft 25 jaar jaar ervaring in het geven van workshops, trainingen en individuele begeleiding. Hij is auteur van Oerzang. De kracht van stemexpressie (Panta Rhei 22e druk 2021).

Weekend Oerzang
13 t/m 15 oktober, van vrijdag 20 uur tot zondag 17 uur
Prijs incl. maaltijden en overnachtingen:
€ 470,-  overnachting in twee- of driepersoonskamer
€ 510,- overnachting in eenpersoonskamer

Het evenement is afgelopen.

Datum

13 - 15 okt 2023
Verlopen!

Tijd

08:00 - 18:00

Meer Info

QR code

Gerelateerde evenementen