Liefdevolle Aandacht

Liefdevolle Aandacht

Leven in die ene allesomvattende eenheid
Misschien wil je om wat voor reden dan ook, even afstand nemen van je woon/werksituatie en je bezinnen op levensvragen. Daarbij kunnen problemen, psychisch of sociaal een rol spelen maar dat hoeft niet. Misschien wil je ontstressen en zoek je rust en perspectief. Of je wilt ‘gewoon’ eens even stil staan en stil worden. Stil bij jezelf, stil bij wat er speelt in jouw leven en hoe je daar het beste mee om kan gaan. Tijd doorbrengen in de natuur. Het kan ook zijn dat je snakt naar verdieping en het voelt alsof de bron van je leven droog staat. Je weet dat het fijn is als je erover praat of als je steun krijgt van anderen die hetzelfde meemaken of dezelfde vragen hebben. Je zoekt naar nieuwe inspiratie, vervulling, verfrissing en verbinding. Misschien is er ook wel een verlangen om er bij te horen en gehoord te worden. En als we eerlijk zijn is dat wat we misschien allemaal wel willen, leven in die ene allesomvattende eenheid, waarin alles van ons welkom is.

*

Ons hart
Deze dag samen volgen we een heel eenvoudig programma van oog hebben voor jezelf en voor elkaar. Dat doen we door te delen wat ons bezighoudt en naar elkaar te luisteren en elkaar te ondersteunen, zonder dat we dingen direct hoeven op te lossen. We hebben allemaal de mogelijkheid om liefde te geven en te ontvangen, de mogelijkheid tot ‘liefdevolle aandacht’. Het is de energie die de zon laat opgaan, zorgt voor de golfslag van de zee en ook ons hart trouw laat kloppen tegelijk met miljarden andere mensenharten. Je hart functioneert door de stilte van het gewoon-er-zijn dat onveranderlijk is en alles verandert. We laten ons raken en aanraken door dat wat leven met zich meebrengt, mét persoonlijke beproevingen, mét verdriet, verlies, vreugde en geluk. Soms wil je het leven met alles erin hartstochtelijk omarmen en soms wil je er het liefste aan ontsnappen.

*

Jezelf zijn en elkaar zien in heelheid
Onze alledaagse ervaringen, onze boosheid, verlangens, mislukkingen en onze blijdschap, nodigen ons uit om te gaan houden van alles wat we zijn. Het leven te nemen zoals het komt met alles wat dat oproept aan gedachten, gevoelens en ervaringen in je lichaam. Om jezelf en de ander te zien in heelheid, in liefde. Te vertrouwen dat je altijd jezelf bent, imperfect perfect. En te vertrouwen dat die ander, met en achter het masker dat we soms tonen, precies is zoals jij met hetzelfde verlangen om lief te hebben en geliefd te worden. We maken deze dag de tijd om elkaar echt te ontmoeten, ook daar waar het pijn doet en lastig is (voor zover je dat wilt delen en met respect voor ieders privacy). Het is geen therapeutische dag waarin we iets moeten worden. Het is een dag om op adem te komen en je compleet te voelen ondanks of beter gezegd dankzij alles in je leven.

Voor meer informatie verwijs ik je graag naar mijn website:

https://www.annapriesteres.nl/liefdevolle-aandacht/

Het evenement is afgelopen.

Datum

11 jun 2023
Verlopen!

Tijd

08:00 - 18:00

Meer Info

QR code

Gerelateerde evenementen