Kundalini yoga, Natuur, gong en rituelen

Na de winter, waar in de stilte soms het één en ander is aangekeken, begint alles zich wat meer naar buiten te keren. Wat geven we groeikracht in deze lente? Waar wil je aandacht aan geven, waar gaat je energie naartoe? In deze magische plek midden in de natuur, is volop ruimte en tijd om te kijken wat er in je beweegt en wat jou beweegt. In soms diepgaande en soms lichtzinnige groepssessies, wordt je soms geraakt en je energie bewogen. Deze midweek is er op gericht, met bewustzijn en inspiratie in je leven te staan. Om te laten groeien wat er wil groeien in je leven, en om onkruid te wieden daar waar het woekert. Met een frisse blik en heldere energie zal je weer naar huis gaan. En bij ieder voltrekt het zich uiteraard op unieke wijze.

Er is een basis structuur in de dag met 2 keer per dag kundalini yoga, een lange middagpauze voor reflectie, een wisselende activiteit (vaak buiten) en een avondprogramma gericht op inkeer, zoals een ritueel, meditatie of gong/klank bad.

Natuur zal zowel in de zaal als de  buiten activiteiten, een belangrijke rol spelen. Omdat wij deel zijn van de natuur en de afscheiding ervan, één van de redenen is voor zoveel disbalans op de wereld. Door hier veel contact mee te maken zullen we kijken wat de boodschappen zijn en kunnen we deze prachtige energie (prana) toelaten in elk deeltje van ons zijn. Met wandelingen, rituelen en yogasets gericht op oa. de elementen vanuit de Ayurveda.

Door de dagelijkse kundalini yoga, zal je lichaam op een liefdevolle en gebalanceerde manier in beweging zijn en zal de energie goed stromen. Ook de voeding is een feest, met de  vegetarische Ayurvedische maaltijden, met liefde bereid door de koks van het Zonnehuis waar wij verblijven. Uiteraard wordt er rekening gehouden met eventuele allergieën.

Vir deelt rituelen vanuit de traditie van de Paqo’s in het Andes gebergte in Peru. Zij deelt alleen waarvoor zij initiaties heeft ontvangen, vanuit nederigheid en respect voor deze prachtige oude cultuur.

Wanneer het weer het toelaat, is er minstens een activiteit per dag buiten en wanneer mogelijk, meer

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

08 mei 2023

Meer Info

Meer Lezen
QR code

Gerelateerde evenementen