Elenchis “Awareness Intensive”

Een intensive retraite waarin je langzaam in een boeiende structuur alle concepten over jezelf laat varen en ontdekt wie er verborgen zit onder al die beeldvorming.

In deze unieke retraite onderga je een queeste naar het Zelf door toepassing van de eeuwenoude Zen techniek ‘facing the wall of silence’ in aanwezigheid van ‘de ander’. Vragen als: ‘Wie ben ik? Wat is mijn ware aard? Hoe verlies ik mijzelf?, Wat doe ik hier? en: Wat is liefde?’ zullen je leiden in deze queeste. Tijdens de Intensive merk je dat je de vragen helemaal ingaat, diep in ze doordringt. De vragen zullen onder je huid kruipen, in je hart, buik en geest om te zien en te voelen wat in de weg staat om jezelf te zijn. De vragen nodigen je eigen aanwezigheid uit in alles wat is. Zo duik je in je eigen rusteloosheid die maakt dat je maar blijft doen en doen en doen. Maar je duikt ook in je verlangens om meer waarachtig, open, liefdevoller of een completer mens te zijn. Met deze vorm van zelfonderzoek ontmantel je de neiging van je egostructuur om je heden te laten bepalen door je verleden.

Doordat de vragen niet alleen op mentaal niveau beantwoord worden maar vanuit je hele wezen ga je ervaren wie en hoe je bent zonder de filters van je gebruikelijke conditioneringen. Zo krijg je een directe ervaring van zijn in het nu omdat je voorbij alle beelden en concepten over jezelf en je omgeving gaat. Je helderheid, alertheid, aanwezigheid en je vermogen tot waarachtige communicatie nemen als vanzelf toe in de Intensive. Zo ervaar je een niet eerder gekende diepte in jezelf. Je ontdekt dat je het bewustzijn zelf bent, een pure en open ruimte waarin alle verschijningen tevoorschijn kunnen komen. En je leert hoe je je kunt verbinden met deze open ruimte waardoor een ongekende rust in jezelf tevoorschijn komt en je uitgerust en geïnspireerd naar huis gaat. Deze Intensive gaat eveneens gepaard met het doen van (licht) lichaamswerk, ademsessies en periodes in stilte zijn.

Het evenement is afgelopen.

Datum

16 - 18 sep 2021
Verlopen!

Organisator

Elenchis
Telefoon
06 – 51 53 30 01
Email
info@elenchis.nl
Website
http://www.elenchis.nl

Meer Info

QR code

Gerelateerde evenementen