Bas: directeur & facilitator

Voordat ik het Retraitecentrum overnam had ik een coachpraktijk, genaamd Vasu. Vasu betekent ‘that which dwells within’, oftewel onze ziel, ons hoger Zelf, het licht, dat wat we in Wezen zijn. Ik bied daarbij verschillende ingangen. Tijdens coaching sessies, meditatietrainingen of een koude training met ijsbad, bereiken deelnemers een staat van ontspanning, van overgave, waarbij ze even loskomen van wie ze ‘denken’ te zijn, hun naam, verhalen en overtuigingen. Dat valt hier allemaal samen. Inmiddels is er ook weer ruimte om dit te faciliteren, heel fijn!

Mijn naam is Bas Kniest; ik ben eigenaar van ’t Zonnehuis en ben hierin ooit ook geboren. Mijn ouders hebben dit lange tijd gerund als hotel, waarna het een Retraitecentrum werd. Met ’t Zonnehuis faciliteren we een veilige haven, om te verstillen, te vertragen en te ontspannen. Een plek voor re-treat, waar je los van de dagelijkse beslommeringen, jezelf terug mag vinden. Volledig aanwezig in het nu, zonder oordeel aandacht voor wat er in je leeft, aan het licht wil komen. Opdat je gelouterd en gelaafd, vol inspiratie weer de wereld instapt. Afgestemd op jouw innerlijk kompas, met mooie her-inneringen en tools om jouw eigen koers te varen in het leven.

Samen met een fantastisch team zorgen we ervoor dat mensen zich hier thuis voelen. ’t Zonnehuis faciliteert deze natuurrijke krachtplek voor groepen o.b.v. zelfverzorging en voor volledig verzorgde groepen. Ik ben dankbaar en gelukkig op deze manier dienend te mogen zijn en de activiteiten van ’t Zonnehuis in een modern jasje voort te zetten. Een plek waar onze passies samen komen en steeds opnieuw leren te leven en werken naar ons diepste weten. Astrid, mijn vriendin, verhuurt de Zonnehuisjes. Samen hebben we twee hondjes, Sam & Buddha. Mijn kinderen Milan & Shula wonen in Zwolle, waar ik zelf ook 30 jaar heb gewoond, de periode dat ik niet in Loenen woonde.

zonnehuis.nl